Tom Philipp je stále členem Správní rady VZP, zvoleným sněmovnou a také zastupitelem za KDU-ČSL v MČ Praha 12. Foto: Michaela Koubová

Exnáměstek ministerstva zdravotnictví Tom Philipp odešel z Agelu, vrací se k medicíně

Lékař, politik KDU ČSL a bývalý náměstek ministerstva zdravotnictví Tom Philipp opustil společnost Agel, kde působil na pozici 1. místopředsedy představenstva. Zdravotnickému deníku to potvrdila jak firma tak sám Philipp. Exnáměstek MZ považuje svoji misi v největším soukromém poskytovateli zdravotní péče v Česku za naplněnou a vnímá jí jako lekci, při níž se mnoho naučil. „Odcházím v míru a pokoji a vracím se k medicíně,“ řekl Zdravotnickému deníku Philipp.

 

Podle našich informací spolu s Philippem odešel z Agelu i hlavní ekonom. Na firemních stránkách je nyní jako 1. místopředseda představenstva uveden Michal Pišoja, předsedou představenstva nadále zůstává Aleš Herman, bývalý ředitel IKEM.  „Mohu Vám potvrdit, že MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA, již skutečně nepůsobí v představenstvu společnosti AGEL na pozici 1. místopředsedy. K ukončení jeho působení došlo po vzájemné dohodě obou stran,“ uvedla pro ZD tisková mluvčí Agelu Radka Miloševská, ovšem bez uvedení důvodu či dalších podrobností.

Tom Philipp přišel o místo náměstka MZ pro zdravotní pojištění 1. ledna 2018, od kdy začala platit nová systemizace služebních a pracovních míst, kterou před vánoci 2017 schválila vláda Andreje Babiše. Philipp přešel do Agelu, nejprve do pozice ředitele regionu Čechy, posléze ředitele Nemocnice Jeseník a od srpna loňského roku pak usedl do křesla 1. místopředsedy představenstva.

Tom Philipp se ve své lékařské profesi zaměřuje na revmatologii, přičemž jeho „domovským přístavem“ je pražská Thomayerova nemocnice, kde také 8 let působil ve funkci náměstka pro léčebnou péči. Odborným náměstkem ministra zdravotnictví pro zdravotní péči byl téměř čtyři roky (2014-konec roku 2017). Tom Philipp je stále členem Správní rady VZP, zvoleným sněmovnou a také je zastupitelem za KDU-ČSL v MČ Praha 12.

-cik-