Pozvání ke sledování přímého přenosu z Kulatého stolu o genové a buněčné terapii

Zdravotnický deník pořádá ve středu 16. prosince od 16 hodin Kulatý stůl na téma Přínosy a výzvy buněčných a genových terapií. Navazujeme tak na předchozí dva kulaté stoly, které se uskutečnily v roce 2018 (více zde a zde) a  v roce 2019  (více zde a zde). Tentokráte je možné sledovat celou diskusi v přímém přenosu, a to na stránkách Zdravotnického deníku, přičemž všichni naši čtenáři jsou zváni, přístup je bez registrace a platby.  

 

Genová a buněčná terapie se začala používat v klinické praxi i v České republice. V této souvislosti budou lékaři a zástupci zdravotních pojišťoven diskutovat o svých zkušenost s ročním používáním této terapie, ale zaměří se i na další témata, jako je způsob nakupování přípravků pro moderní terapie a jaké jsou  její další perspektivy v Česku.

Účast přislíbili  prof. MUDr. Jiří Mayer, CSc., předseda České hematologické společnosti ČLS JEP, přednosta Interní hematologické a onkologické kliniky LF MU a FN Brno, prof. MUDr. Marek Trněný, CSc., přednosta I. Interní kliniky – hematologie 1. LF a VFN, MUDr. Robert Pytlík, PhD. z Ústavu hematologie a krevní transfuze, Ing. David Šmehlík, náměstek pro zdravotní péči VZP, Mgr. Kateřina Podrazilová, předsedkyně Lékové komise Svazu zdravotních pojišťoven ČR.

Kulatý stůl se koná za laskavé podpory společnosti Novartis.

-cik-