Rehabilitační ústav Hrabyně se specializuje na léčbu pacientů s postižením pohybového a nervového systému. Foto: Rehabilitační ústav Hrabyně

Novou ředitelkou Rehabilitačního ústavu Hrabyně je Andrea Ruprichová

Ministr zdravotnictví Jan Blatný včera jmenoval ředitelkou Rehabilitačního ústavu Hrabyně její dosavadní ekonomickou náměstkyni a zástupkyni ředitele Andreu Ruprichovou.

Rehabilitační ústav Hrabyně v Moravskoslezském kraji má novou ředitelku. Včera jí ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) jmenoval její dosavadní ekonomickou náměstkyni a zástupkyni ředitele Andreu Ruprichovou. Ta se hned ten samý den ujala své funkce.

Úkolem nové ředitelky bude podle ministra navázat na dosavadní práci zaměstnanců Rehabilitačního ústavu Hrabyně a rozvíjet jej dále jako moderní rehabilitační zařízení. „Paní inženýrka Ruprichová působí v Rehabilitačním ústavu Hrabyně přes 25 let, a proto fungování tohoto pracoviště skvěle zná. Jejím cílem bude zachování dostupnosti a kvality péče pro širokou klientelu,“ uvedl při této příležitosti ministr.

Andrea Ruprichová působí v Rehabilitačním ústavu Hrabyně od roku 1995, kdy nastoupila jako finanční účetní. Ještě téhož roku se stala vedoucí ekonomického úseku. Od července 2000 byla náměstkem pro hospodářsko-technickou správu, od roku 2001 zastávala funkci ekonomického náměstka a zástupce ředitele. Její agenda v rámci odborného léčebného ústavu zahrnuje řízení celé ekonomiky příspěvkové organizace. Vystudovala ekonomickou fakultu Vysoké školy Báňské v Ostravě. Je členkou Asociace nemocnic ČR.

Rehabilitační ústav Hrabyně s detašovaným pracovištěm v Chuchelné se specializuje na léčbu pacientů s postižením pohybového a nervového systému. Nachází se zde spinální rehabilitační jednotka se 30 lůžky, která je součástí celostátní sítě komplexní rehabilitační péče o pacienty s čerstvým míšním postižením

-sed-, -TZ MZ-