Současná hlavní hygienička Pavla Svrčinová je pověřena vykonáváním funkce od poloviny března. Foto: Úřad vlády ČR

Ministerstvo vypsalo výběrové řízení na hlavního hygienika

Ministerstvo zdravotnictví vypsalo výběrové řízení na místo hlavního hygienika, který je zároveň náměstkem ministra zdravotnictví. Nynější hlavní hygienička Pavla Svrčinová je pověřena vykonáváním funkce od poloviny března, podle služebního zákona bylo nutné výběrové řízení vyhlásit.

Ministerstvo zdravotnictví vypsalo výběrové řízení na místo hlavního hygienika, který je zároveň náměstkem ministra zdravotnictví. Oznámení vyvěsilo na webu. Nynější hlavní hygienička Pavla Svrčinová je pověřena vykonáváním funkce od poloviny března, podle služebního zákona bylo nutné výběrové řízení vyhlásit. Svrčinová se do něj může přihlásit.

Pozice hlavního hygienika je služebním místem, a proto je nutné výběrové řízení vypsat, řekla ČTK mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriela Štěpanyová. Zájemci o tuto pozici se mohou hlásit do 2. července.

Svrčinová, která předtím působila jako ředitelka Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje, pracovala také při Evropské komisi nebo na ostravské univerzitě, nahradila v polovině března Jarmilu Rážovou. Tu na návrh ministerstva zdravotnictví odvolala vláda, tehdejší ministr Jan Blatný (za ANO) důvody nekomentoval.

-čtk-