V čele představenstva Krajské zdravotní stanul lékař Ondřej Štěrba. Foto: KZ, koláž ZD

Předsedou Krajské zdravotní, sdružující nemocnice na severu Čech, se stal Štěrba

Předsedou představenstva Krajské zdravotní (KZ) se stal lékař Ondřej Štěrba. Společnost, která sdružuje šest nemocnic v Ústeckém kraji, o tom informovala v tiskové zprávě. V čele jednoho z největších poskytovatelů zdravotní péče v Česku Štěrba vystřídal Adama Vojtěcha (za ANO), který se na konci května vrátil na pozici ministra zdravotnictví.

Novými členy představenstva společnosti se stali Stanislav Dostál a Jakub Komárek, představenstvo je tak kompletní. „Opakovaně již zaznělo, že cílem vedení Krajské zdravotní je, aby se z jejích nemocnic stala léčebně preventivní zařízení, která snesou minimálně srovnání s evropským standardem a obstojí v něm nebo jej dokonce převýší. A přesně tohle je i cílem mým,“ uvedl gastroenterolog Štěrba, který se stal členem představenstva KZ po podzimních krajských volbách.

Mezi úkoly KZ vyjmenoval Štěrba, jenž pochází z Litoměřic, kde je zastupitelem, zdárné proočkování obyvatel Ústeckého kraje proti nemoci covid-19 nebo již naplánované investiční projekty. „Pokračujeme také v řešení personálních otázek. Právě špičkový personál je klíčový pro poskytování té nevyšší možné dostupné zdravotní péče,“ uvedl Štěrba.

Předsedou představenstva Krajské zdravotní byl Vojtěch od března. Na funkci rezignoval krátce před svým návratem do čela ministerstva zdravotnictví.

-čtk-