Zleva: Mgr. Tomáš Krejčíř a PharmDr. Michal Krejsta MBA

Síť očních klinik LEXUM kupuje oční kliniky, ambulance a optiky TOP ESTHETIC

Společnost Lexum, vedoucí privátní poskytovatel komplexní oční péče, koupila oční kliniky, ambulance a optiky Top Esthetic. Lexum tak dále zvětšuje své portfolio péče, její dostupnost a tím své postavení v České republice. Tento první krok je navíc důkazem úspěšného naplňování vize skupiny Optegra Group s jejími novými vlastníky H2 Equity Partners pro vybudování evropské platformy komplexní oční péče.

„Akvizicí očních klinik, ambulancí a optik Top Esthetic rozšíří Lexum své stávající portfolio na celkem 7 klinik, 17 ambulancí a 9 očních optik v rámci České republiky. Dostupnost komplexní oftalmologické péče tak dosáhne celonárodní úrovně a pacientům se nabízí plně integrovaný, unikátní model se třemi stěžejními pilíři – dostupnost, kvalita a komplexnost poskytované péče,“ říká PharmDr. Michal Krejsta, MBA, generální ředitel a předseda představenstva sítě očních klinik Lexum.

„Pro prodej společnosti Top Esthetic jsme zvolili prémiového poskytovatele péče a kvality služeb v oblasti oftalmologie. Zajistit profesionální a stabilní zázemí pro náš lékařský a ošetřovatelský tým bylo jednou z priorit, a i proto pro nás bylo Lexum jednoznačnou volbou,“ uvedl k prodeji Mgr. Tomáš Krejčíř, jednatel Top Esthetic.

Síť očních klinik Lexum je lídrem mezi ambulantními poskytovateli v oblasti operací šedého zákalu (katarakty), operací sklivce a sítnice, v léčbě věkem podmíněné makulární degenerace, refrakčních zákroků a transplantací rohovky. „Naším cílem je zajistit pacientům maximální dostupnost a kvalitu zákroků v co nejkratších objednacích termínech,“ doplňuje PharmDr. Michal Krejsta, MBA, generální ředitel a předseda představenstva sítě očních klinik Lexum.

Na očních klinikách Lexum bude pracovat přes 400 zkušených zdravotnických odborníků včetně mnoha uznávaných kapacit ve svém oboru. Lexum se tak stane největším zaměstnavatelem v oblasti ambulantní oční péče. Lékaři očních klinik Lexum

dlouhodobě spolupracují s fakultními nemocnicemi a pravidelně operují na prestižních zahraničních klinikách. S cílem poskytnout co nejkvalitnější oftalmologickou péči plánuje Lexum i nadále investovat do nejmodernějších technologií a přístrojů. V blízké budoucnosti se připravuje rovněž expanze na další trhy střední a západní Evropy.

O LEXUM a OPTEGRA GROUP

Síť očních klinik Lexum pečuje o zrak svých klientů od roku 1993. Již více než 28 let poskytuje komplexní a prémiové služby v oblasti oftalmologie. Mezinárodní studie kvality ECOS zařadila Lexum mezi nejlepší evropské kliniky. Lexum, jako jediná síť očních klinik v ČR, splňuje na všech svých pracovištích indikátory kvality stanovené největší zdravotní pojišťovnou VZP ČR.

Od roku 2014 je součástí mezinárodní skupiny Optegra Group, provozující více než 25 nejmodernějších očních klinik ve Velké Británii, České republice a Polsku, poskytující komplexní prémiovou oční péči díky renomovaným odborníkům, moderní technologii a inovaci.

Jako jeden z největších poskytovatelů oftalmologické péče má Lexum na českém trhu unikátní postavení. Zabývá se všemi segmenty oční medicíny – léčbou šedého zákalu, věkem podmíněné makulární degenerace, chirurgií sítnice a sklivce, transplantací rohovky, refrakční a laserovou chirurgií, léčbou zeleného zákalu, šilháním, plastickými operacemi a dalšími.

O TOP ESTHETIC

Společnost Top Esthetic, založená v roce 2009, provozuje oční kliniky v Praze a Mladé Boleslavi, síť očních ambulancí a očních optik. Poskytuje péči v následujících oblastech oční medicíny – léčba šedého zákalu, refrakční operace pro odstranění brýlí, léčba sítnice, léčba věkem podmíněné makulární degenerace. Unikátních výsledků dosahují také v oblasti plastické a estetické oční medicíny. Společnost Top Esthetic si zakládá na vysoké profesionalitě a odbornosti a úzce spolupracuje s akreditovanými pracovišti v oboru.

Komerční prezentace