Společnost Krajská zdravotní (KZ) převzala původně městskou nemocnici v Litoměřicích letos 1. dubna. Foto: Nemocnice Litoměřice

Nemocnice v Litoměřicích a v Mostě mají nové ředitele

Nemocnice v Litoměřicích a Mostě mají od pátku nové ředitele. Obě spadají pod společnost Krajská zdravotní (KZ), která v Ústeckém kraji sdružuje sedm nemocnic. V Mostě nastoupil Pavel Markalous. Dosavadní ředitel zdravotní péče Petr Najman zůstává v KZ jako primář mosteckého otorinolaryngologického oddělení. Funkci ředitele v Litoměřicích zastává od pátku Vladimír Kestřánek. Vystřídal tak Radka Lončáka, kterému k 30. září u společnosti skončil pracovní poměr. Mluvčí KZ Jana Mrákotová to uvedla v tiskové zprávě.

Dosavadní ředitelé vedli zdravotní péči odštěpného závodu. V organizačním řádu společnosti se však pozice definuje nově, jako ředitel odštěpného závodu, tedy nemocnice. „Jde o větší pravomoci i odpovědnost především v provozních záležitostech, mzdové politice a hospodářském výsledku daného odštěpného závodu. Změny budou v jednotlivých nemocnicích nabíhat postupně, po výběrových řízeních na nově definované pozice ředitelů,“ řekla Mrákotová. Další výběrová řízení na ředitele nemocnic se budou konat do konce roku 2021.

-čtk-