Během 8 týdnů kurzu pozitivního rodičovství získají rodiče dostatek zkušeností, jak s dětmi řešit krizové situace. Foto: Pixabay

Mezinárodní program Triple P pomáhá rodičům problematických dětí

Ministerstvo zdravotnictví představuje pilotní projekt „Program pro pozitivní rodičovství v České republice „Triple P“. Jeho cílem je pomoc rodičům s problematickými potomky. Bezplatné kurzy probíhají po celé republice. Přihlásit se lze už nyní, uvádí tisková zpráva ministerstva.

Kurz je zdarma pro rodiče dětí ve věku 6 až 12 let. Výhodou je, že sezení se mohou účastnit oba rodiče. Hlídání dětí je totiž po dobu trvání rodičovské skupiny zajištěno.

Kurzy probíhají ve vybraných centrech, jejichž seznam je k dispozici na webu ministerstva zdravotnictví. Vedou je zkušení lektoři s dlouhodobou praxí v sociálních službách. Na jaře tohoto roku byli pod vedením lektora Triple P z Velké Británie Dominica Westona vyškoleni první profesionálové, kteří nyní předávají rodičům užitečné výchovné strategie.

Projekt je realizován v rámci projektu ministerstva zdravotnictví, jehož cílem je zavedení programu Triple P do českého prostředí. Projekt „Triple P“ je financován grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Fondů EHP a spolufinancován ze státního rozpočtu.

-TZ MZ ČR- , -pur-