Miroslav Palát. Foto: Radek Čepelák

Miroslav Palát neobhájil svou pozici ve Svazu průmyslu a dopravy ČR 

Prezident Asociace dodavatelů zdravotnických prostředků Miroslav Palát neuspěl ve volbě prezidenta ani viceprezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR. V hlasování pro prezidenta dostal pouhý jeden hlas. Svaz povede do roku 2027 dosavadní viceprezident Jan Rafaj, který dostal 60 procent hlasů. V prezidiu Svazu ho doplní 6 viceprezidentů. Ve funkci tak vystřídá Jaroslava Hanáka, který na pozici končí po dvanácti letech. 

Miroslav Palát byl do představenstva Svazu průmyslu a dopravy ČR zvolen v roce 2020, kdy reprezentoval oblast zdravotnictví. Kdo se této funkce chopí nyní však zatím jasné není. 

„Zástupci členů Svazu průmyslu a dopravy ČR si na valné hromadě 16. května zvolili celé nové představenstvo. To se nyní skládá z prezidenta, šesti viceprezidentů a viceprezidentek a osmi členů představenstva. Jednotlivé oblasti, za které budou členové představenstva zodpovědní, si rozdělí na svém prvním jednání. Do té doby předsedá Expertnímu týmu pro zdravotnictví stále pan Miroslav Palát, coby člen SP ČR,“ vyjádřila se pro Zdravotnický deník tisková mluvčí Svazu průmyslu a dopravy Tereza Šebestová. Miroslav Palát však již po valné hromadě mezi členy představenstva nefiguruje. 

-ns-