Generální ředitel společnosti LINET a člen představenstva SP ČR za oblast zdravotnictví Tomáš Kolář. Zdroj: LINET

Oblast zdravotnictví ve Svazu průmyslu a dopravy ČR reprezentuje Tomáš Kolář 

Představenstvo Svazu průmyslu a dopravy ČR na svém jednání rozhodlo, že za oblast zdravotnictví bude zodpovědný generální ředitel společnosti Linet Tomáš Kolář. Exekutivním vedením expertního týmu pro zdravotnictví SP ČR je pověřen prezident asociace CzechMed Miroslav Palát. 

Tomáš Kolář bude navazovat na práci expertního týmu pro zdravotnictví. „Agenda je široká – od specifických záležitostí firem a průmyslu týkajících se zdravotnictví a s tím spojené legislativy až po agendu týkající se zdravotnických prostředků,“ uvedl pro Zdravotnický deník. 

Agenda zdravotnictví se podle Koláře firem týká jen velmi úzce, což vnímá jako problematické. „Vzpomeňme jen na stále měnící se karenční dobu, odvody zaměstnanců a firem do zdravotního pojištění, povinné zdravotní prohlídky a další,“ uvedl. Svaz průmyslu chce být proto vedle jiných ministerstev také partnerem ministerstva zdravotnictví. „Je potřeba si uvědomit, že zaměstnavatelé jsou největším plátcem do veřejného zdravotního pojištění, a proto chceme být u stolu, když se řeší zásadní věci v systému.“ 

Nové představenstvo Svazu průmyslu a dopravy ČR vstupilo do funkčního období 2023 až 2027 s celkem 15 zvolenými členy, které doplnila generální ředitelka SP ČR Dagmar Kuchtová. Rozhodli o tom na volební valné hromadě zástupci kolektivních a individuálních členů Svazu průmyslu. Prezidentem Svazu byl zvolen 60 procenty hlasů Jan Rafaj. V prezidiu Svazu ho doplňuje 6 viceprezidentů.

-ns-