Eliška Machová opouští ministerstvo. Zdroj: Facebook Elišky Machové

Sbohem a šáteček. Ministerstvo zdravotnictví opouští zástupkyně mluvčího Machová

Dosavadní zástupkyně tiskového mluvčího na ministerstvu zdravotnictví Eliška Machová odchází ze své funkce i z resortu. Pozici vykonávala od února loňského roku, přičemž se kromě běžné agendy věnovala i boji s dezinformacemi. O svém odchodu Machová informovala prostřednictvím sociálních sítí.

„Slovy klasika: ,Bylo to krásné, ale bylo toho dost. Sbohem a šáteček.‘,“ napsala Machová na svůj soukromý facebookový profil, čímž oznámila svůj odchod z resortu. Status doplnila fotografií, jak stojí s kyticí před budovou ministerstva.

Machová na loňské konferenci Zdravotnického deníku zdůraznila význam komunikace nejen mezi ministerstvem a zdravotnickými organizacemi či veřejností, ale i mezi jednotlivými resorty. „Na úrovni tiskových mluvčí si dokážeme mezirezortně vykomunikovat spoustu věcí, které si ministři neřeknou mezi sebou na vládě,“ popsala tehdy.

Častou náplní její tiskové činnosti byl rovněž boj s dezinformacemi. Za nejčastější dezinformace, které se v české společnosti šíří, označila ty související s očkováním, zejména proti covidu. V souvislosti s pandemií covidu zmínila i snahu resortu pod vedením ministra zdravotnictví Vlastimila Válka komunikovat „lépe, otevřeněji a odpovídat na všechny dotazy, které nám přijdou“.

Před svým nástupem na ministerstvo Machová dva roky působila jako sportovní reportérka na stanici O2 a předtím jako marketingová manažerka fotbalového klubu Bohemians Praha 1905.

-fk-