Ilustrační foto: Pixabay

Snadno a rychle. Krajská zdravotní nabízí dotazník spokojenosti přes QR kód

Asi nejčastěji používáme QR kódy k provádění rychlých internetových plateb. Paleta jejich využití je ale mnohem širší. Krajská zdravotní (KZ) je nyní přidává k propouštěcím zprávám a pacienti tak přes ně mohou snadným způsobem vyplnit dotazník spokojenosti. Dosud je KZ ve svých nemocnicích nabízela pouze v tištěné formě.

Krajská zdravotní v současnosti zřizuje celkem sedm nemocnic – v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě, Chomutově, Litoměřicích a Rumburku. Dotazníky spokojenosti, kterými jí mohou pacienti anonymně dávat podněty ke zlepšení, sbírá již deset let. Nyní k tomu budou moci pacienti využívat QR kódy, které je po jednoduchém naskenování mobilními telefony odkážou na webový dotazník. Zachována ovšem nadále zůstane i „papírová“ forma dotazníků.

„Dotazníky spokojenosti jsou pro nás důležitým vodítkem k tomu, abychom mohli kontinuálně zlepšovat servis pro pacienty v našich nemocnicích. Proto jsme rozšířili možnosti, jak se mohou k dotazníkům dostat, a zároveň jsme maximálně zjednodušili přístup pro všechny, kdo vládnou moderními mobilními technologiemi,“ uvedl lékař a náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní Jiří Laštůvka. „Pro přístup k dotazníkům spokojenosti jsme QR kódem vybavili propouštěcí zprávy pacientů. Předem děkuji všem, kdo nám i tímto způsobem umožní efektivnější sběr dat pro další zlepšování úrovně poskytované zdravotní péče,“ dodal.

Každá propouštěcí zpráva, kterou daný pacient při svém odchodu z nemocnice obdrží, je vybavena originálním QR kódem. Přihlášení k vyplnění dotazníku tímto způsobem tak bude možné z každého kódu pouze jednou. Aplikace sama pozná, že QR kód byl již použit a neumožní tak uživateli, aby dotazník vyplnil opakovaně.

-fk-