Ředitel VZP Zdeněk Kabátek, ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, bývalý slovenský ministr zdravotnictví Richard Raši a hokejový brankář Dominik Hašek na konferenci Zdravotnického deníku. Foto: Radek Čepelák

Další špičky zdravotnictví na summitu

Mezi řečníky blížícího se summitu Zdravotnického deníku Ekonomika zdravotnictví přibyly další špičkové osobnosti českého zdravotnictví. V panelové diskusi o budoucnosti financování zdravotnictví vystoupí vedle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka a šéfa VZP Zdeňka Kabátka nově také majitel zdravotnického holdingu AKESO, do kterého patří mimo jiné nemocnice v Berouně a Hořovicích, Sotirios Zavalianis a generální ředitel Zentivy v České republice Boris Sananes. Doplní tak panel společně s místopředsedou Poslanecké sněmovny Janem Skopečkem a hejtmanem Moravskoslezského kraje Janem Krkoškou, ve kterém promluví rovněž primátoři Brna a Ostravy Markéta Vaňková a Jan Dohnal. Nově byla do programu zařazena také přednáška ředitelky odboru evropských fondů a investičního rozvoje ministerstva zdravotnictví Kateřiny Grygarové, která účastníky summitu seznámí s plánovanými dotacemi pro zdravotnická zařízení.

Třetí ročník summitu Zdravotnického deníku Ekonomika zdravotnictví otevře diskusi o trendech a směrech úhradové politiky ve zdravotnictví nejen v souvislosti s novinkami v úhradové vyhlášce na rok 2024. Zaměří se na financování nemocnic a regionální dostupnost zdravotních služeb. Podstatná část programu bude věnována rovněž zvyšování efektivity v lékové politice.

Přednáškové bloky jsou doslova nabité předními odborníky a manažery zdravotních pojišťoven, nemocnic a nezávislými experty, kteří se podílejí na formulaci úhradové a lékové politiky ve zdravotnictví v České republice.

Kompletní aktualizovaný program summitu, který se uskuteční 31. října 2023 v Hotelu Grand Majestic Plaza v Praze a na který vás srdečně zveme, najdete v tomto programu: