Sídlo ministerstva zdravotnictví ČR. Foto: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Správní rady zaměstnaneckých pojišťoven pravděpodobně doplní tři jména

Na svém středečním jednání bude vláda na návrh ministra zdravotnictví projednávat jmenování tří nových členů správních rad zaměstnaneckých pojišťoven. Mají jimi být Jan Hodač, Jindřich Lauschmann a Kateřina Ondrušková. Mají nahradit dosavadní členy správních rad, kteří podali rezignaci. Vyplývá to z vládního materiálu, který má naše redakce k dispozici.

Do funkce člena Správní rady Vojenské zdravotní pojišťovny je navržen Ing. Jan Hodač. Narodil v roce 1985, vystudoval lékářskou fakultu Univerzity Karlovy (UK) v Hradci Králové, kde dodnes vyučuje. Na ministerstvu zdravotnictví pracuje od roku 2018 jako ministerský rada na Oddělení úhradových mechanismů a Odbor regulace cen, spolupracoval například na tvorbě úhradové vyhlášky. Je členem správní rady Zaměstnanecké pojišťovny (ZP) Škoda.

Do funkce člena Správní rady České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP) je navržen Ing. Jindřich Lauschmann. Ten se narodil v roce 1985, vystudoval na Právnická fakultě Univerzity Karlovy a působil jako právní asistent v advokátní kanceláři. V roce 2014 nastoupil na ministerstvo zdravotnictví, kde působil jako ministerský rada Odboru dohledu nad zdravotním pojištěním a poté jako ministerský rada Odboru regulace cen a úhrad. Má zkušenosti ze správních rad Oborové zdravotní pojišťovny (OZP) a ZP Škoda.

Do funkce členky Správní rady Zaměstnanecké pojišťovny Škoda je navržena Ing. Kateřina Ondrušková. Ta se narodila v roce 1985. Vystudovala VŠE, kde poté působila jako asistentka vedoucího Katedry financování a oceňování podniku a jako samostatný odborný pracovník. Pracovala také jako konzultantka ve znaleckém ústavu a od roku 2018 pracuje jako vrchní ministerský rada na ministerstvu financí. Na tomto ministerstvu také zastává roli interní lektorky.

Protože materiál pro schůzi vlády obsahuje pouze návrhy na jmenování osob do funkce a v souladu s jednacím řádem vlády, nemusel procházet připomínkovým řízením.

-jkn-