Foto: Pixabay

Od července ubydou místa na hygienických stanicích, vyplývá ze systemizace schválené vládou

Od 1. července ubydou místa na hygienických stanicích, pozice naopak přibydou například na Úřadu vlády. Vyplývá to z tzv. systemizace, kterou schválila vláda. Na hygienických stanicích by mělo být od počátku července zrušeno 40 služebních a 13 pracovních míst.

Na některých stanicích, například ve Středočeském nebo Moravskoslezském kraji, souvisí úbytek míst mimo jiné se zrušením agendy Chytré karantény, které byla vytvořena za účelem zvládání epidemie nemoci covid-19.

Na Úřadu vlády by naopak od příštího měsíce mělo vzniknout 16 nových míst, z toho čtyři služební a 12 pracovních. Nová služební místa by měla vzniknout kvůli zřízení nového odboru bezpečnostních politik. Ten by měl být přímo podřízen předsedovi vlády. Změna podle návrhu souvisí se zhoršeným stavem mezinárodní bezpečnostní situace.

Na ministerstvech a Úřadu vlády podle materiálu celkem přibyde 60 míst, 34 služebních a 26 pracovních. Zdravotnický deník se již tématu věnoval zde.

Podle zákona o státní službě systemizace stanovuje počty míst na úřadech. Její podobu vypracovává ministerstvo vnitra po dohodě s ministerstvem financí na základě návrhů úřadů.

-čtk-