Ve virtuální knihovně v části Zdravotní lexikon je přehled nejběžnějších symptomů a nemocí, v části První pomoc a úrazy jsou návody na rychlou pomoc. V knihovně je i lidové léčitelství s "radami našich babiček" a seznam 1260 lékáren a 483 zdravotnických zařízení, z nichž vyhledá Kapesní lékař po stanovení diagnózy nejbližší zařízení v okolí. Foto: Google Play/Kapesní lékař

Mobilní aplikace Kapesní lékař je zdrojem informací i v zahraničí

Zdrojem nejnovějších zdravotnických informací pro širokou veřejnost je mobilní aplikace Kapesní lékař, ve které zájemci najdou rady při zdravotních obtížích například při cestování v zahraničí. Aplikace obsahuje aktuální a ověřené postupy v situacích ohrožujících lidské zdraví a život. V současné době obsahuje více než 100 oblastí, přes 380 symptomů a 1590 diagnóz, sdělila společnost Royal Medical.

 

Poskytnout pomoc v situacích, kdy druhému jde o život, by měl podle lékařů umět každý dospělý. Mnozí se ale učili zásadám první pomoci před desítkami let, neznají nová pravidla a neměli možnost si je natrénovat. Právě kvůli nejistotě, zda postupují dobře, s poskytnutím první pomoci váhají. Právě v těchto případech proto mohou využít aplikace v mobilu či tabletu. Po instalaci není už nutné datové spojení, aplikace funguje i mimo dosah mobilní sítě.

Témata zpracovali odborníci včetně lékařů. K hledané informaci se dá dospět do půl minuty, což je zásadní při úrazu či jiné náhlé zdravotní komplikaci, kdy rozhoduje rychlost reakce.

Ve virtuální knihovně v části Zdravotní lexikon je přehled nejběžnějších symptomů a nemocí, v části První pomoc a úrazy jsou návody na rychlou pomoc. V knihovně je i lidové léčitelství s „radami našich babiček“ a seznam 1260 lékáren a 483 zdravotnických zařízení, z nichž vyhledá Kapesní lékař po stanovení diagnózy nejbližší zařízení v okolí. Tato část je přístupná on-line.

Aplikace je pravidelně aktualizována, po prvním stažení za 30 korun jsou další aktualizace zdarma. Tvůrci upozorňují, že aplikace nenahrazuje řádnou zdravotní péči, návštěvu lékaře či přivolání záchranky. Uživatel si do Kapesního lékaře může přidat kontakty na své lékaře, číslo asistenční služby své zdravotní pojišťovny či asistenční službu v zahraničí.

-čtk-