Lenka Drmotová přešla na druhou stranu barikády: z televize do nemocnice. Foto: archiv

Novou mluvčí Thomayerovy nemocnice bude bývalá redaktorka České televize Lenka Drmotová

Jedno z největších zdravotnických zařízení v republice, pražská Thomayerova nemocnice, má od srpna letošního roku novou tiskovou mluvčí. Podle informací Zdravotnického deníku se jí stane dosavadní redaktorka veřejnoprávní České televize Lenka Drmotová. Ve funkci tak nahradí Filipa Matějů, který byl po nedávném odchodu bývalé dlouholeté mluvčí nemocnice Martiny Štanclové pověřen zastoupením funkce do doby, než bude nově obsazena.

 

Redakce Zdravotnického deníku kontaktovala přímo Lenku Drmotovou, která svůj nástup do funkce potvrdila. “ Dosud jsem měla možnost poznávat práci lékařů Thomayerovy nemocnice jako novinářka a teď jsem ráda, že budu mít možnost propagovat jejich úspěchy a informovat o nich veřejnost. Například o špičkové úrovni dětské komplexní péče nebo onkologie,“ popsala Zdravotnickému deníku hlavní cíl svého nového zaměstnání Lenka Drmotová, která se funkce oficiálně ujme 1. srpna.

Ve své reakci zároveň vyzdvihla, že nemocnice není pouze o zdravotní péči, nýbrž i o řadě významných vědeckých výzkumů, na kterých se lékaři z Thomayerovy nemocnice podílejí. „V neposlední řadě je to nemocnice s letitou tradicí, do níž dochází velké množství pacientů nejen z Prahy. Mým úkolem proto bude, aby právě oni „svou“ nemocnici znali, orientovali se v ní a měli dostatek informací o tom, jaký servis jim nabízí,“ uzavřela Drmotová.

Nová tisková mluvčí Thomayerovy nemocnice se v oblasti médií pohybuje již od dob svých studií. Je absolventkou oboru Mediální studia a žurnalistika na Univerzitě Palackého v Olomouci, kde promovala v roce 2007. Již při škole přitom začala pracovat v České televizi, kde setrvala až do poloviny letošního roku.

Začínala jako zahraniční reportérka a editorka zpravodajského magazínu „Adresa: střední Evropa“. V roce 2009 přesídlila do pražské redakce a dva roky působila jako redaktorka živých vstupů ranní zpravodajské relace Studio 6. Vedle toho se jako redaktorka podílela na výrobě zdravotně-vědeckého magazínu Milénium.

Od roku 2011 přispívala Lenka Drmotová rovněž jako redaktorka do hlavní zpravodajské relace České televize Události. Točila reportáže se zaměřením na problematiku zdravotnictví.

-red-