Martin Kasa, spolumajitel společnosti Pilulka.cz, sebevědomě plánuje další rozšiřování služby dodávky až do bytu. Foto: Pilulka,cz

Pilulka Auto dopraví léky až do domu. Ujme se?

Včera byla spouštěna služba Pilulka Auto, která doručí léky po Praze vlastní dopravou na čas až do bytu. Má jít o první lékárnu v Česku, nabízející doručení již od 60 minut od objednání za standardní ceny přepravy a s výběrem více než 10 tisíc lékárenských položek, které jsou prý „ihned k dispozici“. Lékárnická komora upozorňuje, že se služba netýká léků na předpis a má pochybnosti, zda se v dostatečně husté sítí lékáren u nás ujme.

„Jako hlavní benefit této služby vidíme možnost doručení léků seniorům až do bytu bez nutnosti čekat na pošťáka. Druhou zákaznickou skupinou pro službu Pilulka Auto jsou pečující osoby, například maminky pečující o děti, které nemohou opustit a nemají jak se rychle dostat k potřebným lékům. A v neposlední řadě je určena všem, kteří si váží svého drahocenného času,“ uvádí v tiskové zprávě Martin Kasa, spolumajitel společnosti Pilulka.cz.

“Distanční objednávka a dodání, v tomto případě autem, se může týkat pouze léků volně prodejných a doplňkového sortimentu. Přepravní prostory automobilu musí splňovat řadu náležitostí pro bezpečnou přepravu. Těžko odhadnout, nakolik by mohla být tato spíše neosobní služba spoluobčany vyhledávána, když je v Česku dostatečně hustá sít lékáren,” komentoval novinku pro Zdravotnický deník prezident České lékárnické komory Lubomír Chudoba.

Společnost Pilulka nabízí i informační lékárenskou službu, kde se může zákazník poradit přímo s farmaceutem a zboží objednat. Pilulka v současné době se službou Pilulka Auto obhospodařuje téměř celé území Prahy a v následujících měsících plánuje své působení rozšířit i do dalších regionů v České republice a na Slovensku.  Lékárenská skupina Pilulka působí na trhu přes 3 roky a zaměstnává více než 180 zaměstnanců po celé ČR. Mimo internetových lékáren Pilulka.cz a Pilulka.sk provozuje přes 20 kamenných Pilulka Lékáren a řídí alianci více než 300 partnerských lékáren v ČR a SR.

-red, TZ-