Škola pomáhá řešit nedobrou situaci v oblasti lidských zdrojů v hygienické službě. Ilustrační foto: Pixabay

Budějovická vysoká škola otevře studijní obory pro hygienu a epidemiologii

Českobudějovická Vysoká škola technická a ekonomická (VŠTE) otevře od příštího akademického roku obory postgraduálního specializačního vzdělávání určené pro hygienu a epidemiologii. Studenti budou kromě teorie získávat i znalosti při praxi v krajské hygienické stanici. Konkrétně jde o obory Asistent ochrany a podpory veřejného zdraví pro hygienu a epidemiologii a Odborný pracovník v ochraně a podpoře veřejného zdraví pro hygienu a epidemiologii. ČTK to řekl mediální zástupce VŠTE Zdeněk Zuntych.

 

„Oba obory jsou určeny pro postgraduální vzdělávání pracovníků hygienické služby, tedy především odborné pracovníky krajských hygienických stanic, Státního zdravotního ústavu a jednotlivých zdravotních ústavů,“ uvedla ředitelka českobudějovické krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Absolventi podle rektora VŠTE Marka Vochozky uplatnění na trhu práce najdou. „Máme v krajské hygienické stanici velmi silného partnera. Zároveň si uvědomujeme, že tím pomáháme řešit nedobrou situaci v oblasti lidských zdrojů v hygienické službě,“ uvedl rektor.

Specializační vzdělávací program se stal součástí Celoživotního vzdělávání VŠTE a potrvá minimálně dva roky. Studenti jej zakončí atestační zkouškou.

-čtk-