Ve funkci předsedy představenstva firmy Agel vystřídá Jána Dudru (vpravo) Milan Leckéši (vlevo). Foto: Agel

Novým předsedou představenstva společnosti AGEL se stal Leckéši, vystřídal Dudru

 

Dozorčí rada společnosti AGEL a.s. na svém posledním zasedání v roce 2016 jmenovala novým předsedou představenstva MUDr. Milana Leckéšiho. Ten nahradil MUDr. Jána Dudru, který zůstává členem představenstva společnosti a na pozici místopředsedy se bude dále orientovat na rozvoj zdravotní péče a nových programů skupiny AGEL. Firma o tom informovala v tiskové zprávě.

 

MUDr. Milan Leckéši vystudoval všeobecné lékařství na Univerzitě Palackého v Olomouci, kde v roce 1990 promoval. Ve společnosti AGEL působí již od roku 2004, přičemž v roce 2010 nastoupil do funkce místopředsedy představenstva zodpovědného za poskytování zdravotní péče v České i Slovenské republice a rovněž za akvizice nových zdravotnických zařízení. Od roku 2009 do září 2016 byl zároveň předsedou představenstva AGEL SK a.s. „Ve skupině AGEL působím již 13 let a domnívám se, že mohu vycházet ze znalosti procesů jejího řízení, a to i z pohledu bývalého ředitele Nemocnice Valašské Meziříčí. Funkci předsedy představenstva holdingu přijímám s pokorou a cílem pokračovat v jejím rozvoji, který je postaven na poskytování kvalitní a efektivní zdravotní péče v našich nemocnicích a ambulantních zařízení v ČR a SR. Jde o týmovou práci nejen celého představenstva, ale také managementů jednotlivých společností, jejichž schopností a entuziasmu chci v tomto procesu využít,“ uvedl MUDr. Milan Leckéši.

Dozorčí rada dále jmenovala novým místopředsedou představenstva Mgr. Pavla Šléšku, který bude zodpovědný za oblast financí a který před svým nástupem působil ve funkci generálního ředitele ve společnosti ČEZ Energetické produkty, s.r.o. Novým členem představenstva dále jmenovala dozorčí rada Ing. Michala Pišoju, který je současně také předsedou představenstva společnosti AGEL SK a rovněž zastával funkci ředitele Nemocnice Košice – Šaca. Tito nahradili Ing. Marka Kýhose, MBA, a Ing. Tomáše Uvízla, kteří k 31. 12.2016 rezignovali ze své funkce.

Od 1.1.2017 představenstvo společnosti AGEL pracuje v následujícím personálním obsazení:
MUDr. Milan Leckéši, předseda představenstva

Mgr. Pavel Šléška, místopředseda představenstva

MUDr. Ján Dudra, Ph.D., MPH, místopředseda představenstva

Ing. René Janosch, člen představenstva

Ing. Michal Pišoja, člen představenstva

-TZ AGEL-