Ředitelem Fakultní nemocnice Hradec Králové bude kardiolog Aleš Herman. Foto: IKEM

Rychlý přestup: Herman půjde z IKEMu rovnou šéfovat Agelu

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva zdravotnické skupiny Agel bude od ledna příštího roku Aleš Herman, který dosud vedl pražský Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM). Ve funkci vystřídá Milana Leckéšiho, který zůstane ve vedení skupiny. Novináře o tom dnes informovala mluvčí Agelu Lucie Drahošová. Herman rezignoval na funkci ředitele IKEM teprve před několika dny.

 

„Rozhodl jsem se využít nabídku ze soukromého sektoru, kde budu moci využít svoje dosavadní znalosti a zkušenosti. Při řízení největší soukromé zdravotnické skupiny v ČR vidím celou řadu příležitostí,“ uvedl Herman, který je absolventem Lékařské fakulty Karlovy univerzity v Hradci Králové.

Má atestaci z interního lékařství a kardiologie. Pracoval ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové nebo v Krajské nemocnici Pardubice, kde se podílel na vybudování nového kardiocentra. Byl členem představenstva České lékařské komory, je členem Kardiologické společnosti České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.

Ředitelem IKEM byl jmenován od října 2011, rezignaci oznámil před několika dny. „Za mých sedm let v IKEM došlo k výraznému rozvoji nových medicínských postupů a metod. Od začátku mého nástupu jsem se také věnoval stavebnímu rozvoji IKEM, neboť s rozvojem medicíny se institut dostal až na samý strop svých kapacitních možností,“ uvedl tehdy v tiskové zprávě Herman.

Agel je největším poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě. Skupina v současnosti provozuje v České republice a na Slovensku celkem 22 nemocnic, síť poliklinik, síť lékáren, laboratoří, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení. Zaměstnává 13.000 osob.

-čtk-