Všeobecná fakultní nemocnice v Praze hledá úklidovou firmu. Dá přes 200 milionů

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze vypsala veřejnou zakázku na úklidové práce ve svých areálech na čtyři roky. Zakázka je rozdělena na dvě části, do každé je možné se hlásit separátně. Celková cena je odhadována na 202 milionů korun a nabídky je možné podat do 10. ledna 2019.

Celkem 18 budov má ve správě Všeobecná fakultní nemocnice v Praze a její vedení pro ně hledá úklidovou firmu. Zájemci se mohou hlásit do 10. ledna 2019. Předpokládaná maximální hodnota zakázky je 202 milionů korun bez DPH a je rozdělena do dvou částí. Každá je oceněna na 101 milionů bez daně. Vyplývá to z informací serveru Hlídač Státu, se kterým Ekonomický deník spolupracuje na sledování veřejných zakázek. Celou zadávací dokumentaci lze prostudovat na profilu nemocnice.

Vedení nemocnice po potenciálním dodavateli požaduje, aby se jeho zaměstnanci byli schopni dorozumět v českém jazyce v běžných provozních situacích a aby rozuměli pokynům staničních a vrchních sester při požadavcích na úklid. Navíc musí mít sjednané pojištění pro případné způsobení třetí straně při výkonu povolání s minimálním plněním 25 milionů korun. V případě, že by tato pojistka byla snížena, požaduje vedení nemocnice smluvní pokutu 20.000 korun a 1.000 korun za každý den, kdy nebude mít dodavatel úklidových služeb pojistku v požadované výši.

Zájemce musí také splňovat podmínku realizace alespoň tří podobných zakázek v posledních třech letech, jejichž náplní byl i úklid operačních sálů a pracovišť JIP. Finanční objem jedné zakázky přitom musel být 25 milionů korun za rok, dalších dvou pak 10 milionů. Pro přihlášení do výběrového řízení musí uchazeči za každou část, do které se budou hlásit, složit jistotu 2.000.000 korun. Rozhoduje nejnižší cena.

Zadávací lhůta, která začíná běžet dnem podáním nabídek je 160 dnů a vedení Všeobecné fakultní nemocnice v Praze předpokládá, že začátek plnění úklidových služeb bude v 2. kvartále roku 2019.

Jiří Reichl

Článek je převzat z portálu Ekonomický deník, který patří do portfolia vydavatele Zdravotnického deníku.