Hrežo působil v pozici finančního ředitele Sveta zdravia na Slovensku, což je největší součást skupiny Penta Hospitals International. Foto: Penta

Novým šéfem Penta Hospitals International je od února Hrežo

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva skupiny zdravotnických zařízení Penta Hospitals International (PHI) je od února dosavadní finanční ředitel Martin Hrežo. ČTK to včera řekl mluvčí Penta Investments Ivo Mravinac. Hrežo nahradil Atillu Végha, kterého Penta odvolala loni v polovině roku. Skupinu pak přechodně řídil investiční ředitel Penty Investments Václav Jirků.

 

Hrežo bude mít za úkol pokračovat ve zvyšování kvality zdravotní péče v rámci skupiny a také působit na vyšší integraci a provozní výkonnosti nemocnic a poliklinik.

Od roku 2012 byl Hrežo v pozici finančního ředitele součástí týmu Sveta zdravia na Slovensku, což je největší součást skupiny Penta Hospitals International. Od začátku roku 2017 do současnosti působil jako holdingový ředitel, zodpovědný za finanční řízení ve všech třech zemích skupiny PHI.

Součástí Penta Hospitals International je 33 nemocnic a 42 poliklinik v České republice, Polsku a na Slovensku. PHI má více než 13.000 zaměstnanců. V Česku provozuje nebo vlastní pět nemocnic a několik ambulancí. Má také majoritu v síti center Alzheimer Home.

Penta je středoevropská investiční skupina, která byla založená v roce 1994. V roce 2017 dosáhla hodnota aktiv skupiny devět miliard eur.

-čtk-