Nemocnice Kyjov na Hodonínsku. Foto: Radek Linner, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Wenzl končí jako ředitel kyjovské nemocnice, chce se věnovat práci poslance

Ředitel kyjovské nemocnice Lubomír Wenzl podal k poslednímu březnu rezignaci. ČTK dnes řekl, že nechce sedět na dvou židlích a že se bude věnovat práci poslance. Do Sněmovny se dostal loni v říjnových volbách, kromě toho je krajským předsedou hnutí ANO. Krajský radní pro zdravotnictví Jiří Kasala (ODS) uvedl, že kraj pravděpodobně někoho pověří vedením, dokud nebude výběrové řízení. Wenzl byl ředitelem krajské Nemocnice Kyjov od července 2018.

Wenzl podal rezignaci vedení kraje dnes. „Nechci sedět na dvou židlích. Uvažoval jsem o tom už delší dobu, ale s ohledem na situaci, kdy se nemocnice starala o covidové pacienty, tak mi nepřišlo vhodné, abych odcházel dříve. Ale nemůžu být ve Sněmovně i v nemocnici,“ řekl Wenzl. Podobně už v předešlých měsících skončil ředitel hodonínské nemocnice Antonín Tesařík, který se po říjnových volbách stal poslancem KDU-ČSL.

Do doby výběru nového ředitele Wenzl navrhl, aby nemocnici vedla náměstkyně Veronika Neničková. „Pravděpodobně bude vedením pověřen člověk z nemocnice, než se vyhlásí výběrové řízení a vyhodnotí. Prozatím nechci jmenovat,“ uvedl Kasala.

Jihomoravský kraj zřizuje devět nemocnic. Jsou v Kyjově, Hodoníně, Vyškově, Znojmě, Břeclavi, Ivančicích, Letovicích, Tišnově a Hustopečích.

-čtk-