Polpharma je předním evropským výrobcem léčiv. Foto: Polpharma S.A.

Do České asociace farmaceutických firem vstupuje největší polský výrobce léčiv Polpharma

Členská základna České asociace farmaceutických firem (ČAFF) se rozšiřuje o devatenáctého člena. Přijetí polského výrobce léčiv a účinných látek společnost Polpharma mezi plnohodnotné členy odsouhlasila členská schůze ČAFF. Asociace to oznámila v dnešní tiskové zprávě.

Do České asociace farmaceutických firem se polská jednička ve výrobě generických léčiv vrací po čtyřech letech. Její přijetí do ČAFF je přirozeným krokem, kterým se rozšiřuje možnost podpory výrobců a dodavatelů generických léků pro české pacienty. „Polpharma je předním evropským výrobcem léčiv, a její vstup do ČAFF tak přirozeně posiluje naše projekty zaměřené na zvýšení soběstačnosti a strategické bezpečnosti Evropy v oblasti zajištění dodávek léčiv pro své občany,“ říká výkonný ředitel ČAFF Filip Vrubel.

Součástí České asociace farmaceutických firem se Polpharma stala začátkem května letošního roku. „Jsme potěšení, že se Polpharma mohla stát členem ČAFF. Polpharma je významnou farmaceutickou společností působící nejen v regionu střední a východní Evropy. Myslíme si, že můžeme agendu ČAFF podpořit našimi kompetencemi z těchto a dalších zemí,“ uvádí generální manažer společnosti Polpharma pro Českou a Slovenskou republiku Marian Polanský. „Synergie vnímáme také s ohledem na to, že Markus Sieger, CEO Polpharma Group, je viceprezident Medicines for Europe,“ dodává Polanský.

Globálně portfolio polského výrobce generických léků, který u nás působí od roku 2013, zahrnuje přes osm set produktů, dalších dvě stě produktů se nachází ve fázi vývoje. V České republice a na Slovensku dodává společnost na trh léčiva z oblasti oftalmologie, neurologie či psychiatrie.

Přijetím do ČAFF se Polpharma stává součástí asociace, jejíž členové dodávají na český trh více než 2 700 druhů léčivých přípravků a asi 75 milionů balení léčiv každý rok. Portfolio firem v ČAFF zahrnuje onkologii, neurologii, diabetologii, dermatologii, kardiologii či gastroenterologii. Významně také zásobují český trh antibiotiky, léky proti bolesti či léčivy k terapii zánětů, každoročně dodávají pro české pacienty chřipkové vakcíny. „Rozrůstání členské základny je zároveň pro nás potvrzením, že restart fungování asociace v minulém roce se povedl a že ČAFF hraje skutečně aktivní roli mezi klíčovými hráči v českém zdravotnictví,“ doplňuje Filip Vrubel.

O společnosti Polpharma

Polpharma je mezinárodní skupina působící na trzích ve střední a východní Evropě a ve střední Asii. Je globálním farmaceutickým lídrem generických léčiv a jednička na farmaceutickém trhu v Polsku. Od roku 2013 působí také v České republice. V Polsku a na mezinárodních trzích zaměstnává více než sedm tisíc lidí.

O ČAFF

Česká asociace farmaceutických firem sdružuje hlavní výrobce a dodavatele generických a biosimilárních léků v Česku, včetně domácích výrobců léčiv. Je členem evropské asociace farmaceutických firem Medicines for Europe, jež zaštituje společnosti z oboru z celé Evropy. ČAFF je v členské síti Hospodářské komory ČR a Unie zaměstnavatelských svazů ČR.

-TZ ČAFF-