Nově jmenovaný CEO Zentivy Steffen Saltofte. Foto: Zentiva

Novým generálním ředitelem Zentivy je Steffen Saltofte 

Farmaceutická společnost Zentiva jmenovala na pozici generálního ředitele Steffena Saltofte, který na této pozici nahradí Nicka Haggara. Ten přechází do Poradního výboru Zentivy (Zentiva Advisory Committee), kde bude působit jako neexekutivní člen. Steffen se své nové funkce ujme s účinností od 2. května 2023.

Steffen Saltofte přichází ze společnosti Acino, kde byl generálním ředitelem v letech 2018 až 2022. Přináší strategické a exekutivní zkušenosti z velkých nadnárodních a rychle rostoucích společností, a povede tak další akceleraci Zentivy. Steffen bude působit na globálním ústředí společnosti v Praze.

Steffen Saltofte ke svému jmenování uvádí: „Jsem nadšený, že se připojuji k Zentivě, společnosti se značnými zkušenostmi v obchodním růstu a silným zaměřením na zákazníky. Společně budeme pokračovat v tomto růstu a přinášet vysoce kvalitní a dostupné léky lidem v celé Evropě, i mimo ni. Zdraví a přístup k lékům jsou důležitější než kdy jindy a já jsem plně oddán poslání Zentivy.“

Poradní výbor Zentivy, akcionáři a zaměstnanci děkují Nicku Haggarovi za jeho vedení během posledních čtyř let ve funkci generálního ředitele. Jeho vize, inspirace a úsilí o vytvoření vysoce výkonné, inkluzivní a udržitelné evropské farmaceutické společnosti pomohly Zentivě za poslední čtyři roky zdvojnásobit její velikost.