Ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irena Storová. Foto: Tomáš Cikrt

O post ředitele SÚKL se ucházejí čtyři zájemci. Známe jejich jména

Do výběrového řízení na post ředitele Státního ústavu pro kontrolu léčiv se přihlásili čtyři zájemci: Lenka Vostalová, Jiří Deml, Kateřina Podrazilová a současná ředitelka Irena Storová. Všichni jmenovaní Zdravotnickému deníku potvrdili, že si na ministerstvo zdravotnictví podali příslušnou přihlášku. Nyní budou jejich podklady posouzeny z hlediska všech požadovaných kritérii a ti, kteří je splní, předstoupí před výběrovou komisi.  Nová ředitelka, nebo ředitel, by měl do funkce nastoupit od července.

Podle informací Zdravotnického deníku se přihlásily skutečně jen čtyři osobnosti.  Náš seznam je tak kompletní. Všichni čtyři pracovali v minulosti v SÚKL. Tři uchazečky – Storová, Podrazilová a Vostalová mají farmaceutické vzdělání, Deml je lékař.

Do výběrové komise jmenuje své zástupce ministerstvo zdravotnictví, a to přímo ministr a pak také státní tajemník, svého zástupce vyšle i ministerstvo vnitra.

Ředitel SÚKL je státním úředníkem podle služebního zákona. Zájemci se měli hlásit do 14. dubna. Pro tuto pozici byly požadovány nejméně tříleté zkušenosti v obdobné vedoucí funkci v posledních 15 letech. Zájemce musí mít také minimálně magisterské vysokoškolské vzdělání, znalost cizích jazyků a bezpečnostní prověrku na stupeň Důvěrné.

Tomáš Cikrt