Ilustrační foto: Freepik

IPVZ uzavřel Memorandum o spolupráci s Univerzitou Karlovou

Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví dnes podepsal Memorandum o spolupráci s Univerzitou Karlovou v oblasti rozvoje vzdělávání a výzkumu veřejného zdraví. Studenti medicíny tak budou mít možnost navštěvovat kurzy, semináře a workshopy, které cílí na propojení jejich pregraduálního a postgraduálního studia.

Předmětem dnes uzavřeného Memoranda je závazek obou institucí ke vzájemné akademické spolupráci v oblasti výzkumu, rozvoje a podpory veřejného zdraví, společné participaci na vědecko-výzkumné činnosti, jakož i spolupráci na tvorbě systému, realizaci a rozvoji vzdělávání, efektivního využívání lidských a materiálních zdrojů, a to s respektem k rovnosti a rovnocenných příležitostí pro obě strany. Institut při vyjednávání podmínek a obsahu spolupráce zastupovala jeho ředitelka Irena Maříková. Univerzitu Karlovu od počátku zastupovala rektorka Milena Králíčková.

„Institut je vysoce odborným specializovaným vzdělávacím a vědeckým pracovištěm, které má svoji roli danou nejen zákonem, ale především je neodmyslitelným rozvojovým prvkem v celé kariéře lékařů, stomatologů a farmaceutů. V drtivé většině případů se s námi ale tito budoucí kolegové setkají až po studiu vysoké školy. Spoluprací s Univerzitou Karlovou proto nově cílíme už i na studenty jednotlivých fakult, kteří díky tomu budou moci podstatně dříve začít objevovat budoucí praxi ve svých oborech a zdravotnický systém v ČR. Výhodou pro ně bude nejen propojení pregraduálního studia s postgraduálním v podobě společně připravovaných kurzů, seminářů nebo workshopů, ale také možnost spolupráce na národních i mezinárodních projektech, ale i spolupráce na tvorbě samotných vzdělávacích programů,“ vyzdvihla důvody a přínosy spolupráce Irena Maříková.

Institut i Univerzita Karlova se zároveň dohodly, že budou rozvíjet a prohlubovat spolupráci i v dalších oblastech, především pak ve vzájemné komunikaci a poskytování součinnosti a při prezentaci společných akcí.

-red-