Foto: Flickr/Marco Verch

Praha dá příští rok na boj se závislostmi 68,25 milionu Kč, meziročně víc

Hlavní město dá v příštím roce v dotačním programu na podporu adiktologických služeb 68,25 milionu korun, což je meziročně o asi tři miliony více. Peníze jsou určeny mimo jiné na kontaktní a poradenské služby, terénní programy, ambulantní a substituční léčbu nebo pro stacionární programy. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Zájemci o dotace mohou na magistrát zasílat své žádosti do 6. do 15. září letošního roku a úspěšné žadatele magistrát vybere nejpozději do 30. dubna 2024.

O dotaci mohou požádat fyzické nebo právnické osoby působící v adiktologii a jsou držiteli platné certifikace odborné způsobilosti od Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky.

Magistrát podpoří boj proti závislostem ve 12 kategoriích. V nich je kromě výše zmíněných oblastí například také péče v terapeutických komunitách, doléčovací programy, a to včetně chráněného bydlení a chráněných pracovních programů, služby pro uživatele drog ve vězení a ve vazbě nebo lůžková péče.

V programu město přispěje rovněž na výzkumy a studie na vyhodnocení potřebnosti, dostupnosti a efektivnosti služeb nebo poskytování informací uživatelům návykových látek a patologickým hráčům či jejich příbuzným.

-čtk-