Budovy 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Zdroj: Wikimedia Commons

Univerzita Karlova vypsala tendr pro komunikaci ústavu na výzkum rakoviny za 30 milionů

Univerzita Karlova vypsala veřejnou zakázku na zajištění marketingových a komunikačních služeb pro Národní ústav pro výzkum rakoviny (NÚVR). Hlavním koordinátorem projektu pak bude 1. lékařská fakulta UK. Zadávací řízení je otevřené na uzavření rámcové dohody s jedním dodavatelem. Očekávaná cena je stanovena na částku 26 milionů korun bez DPH, tj. přibližně 30 milionů korun v konečných číslech. Firmy, které mají o zakázku zájem, se mohou hlásit do konce října. Doba trvání zakázky jsou čtyři roky.

„Předmětem veřejné zakázky je poskytování komplexních služeb a činností v oboru komunikace a marketingu… v průběhu řešení projektu NÚVR, a to dle pokynů zadavatele specifikovaných… v průběhu platnosti a účinnosti rámcové dohody, která bude uzavřena na základě výsledku tohoto zadávacího řízení mezi zadavatelem a jedním (vybraným) dodavatelem,“ stojí v zadávací dokumentaci tendru.

Hlavním cílem projektu, který bude vítěz vypsaného tendru komunikačně a marketingově zajišťovat, má být vytvoření a vybudování Národního ústavu pro výzkum rakoviny, která má být vysloveně českým ekvivalentem anglického Národního institutu pro výzkum rakoviny (National Institute for Cancer Research). Sloužit má jako „nová národní vědecká autorita v oblasti onkologického výzkumu, jenž umožní vytvoření celorepublikové sítě spolupracujících vědeckých pracovišť provádějících špičkový výzkum v oblasti onkologie,“ píše se dále v dokumentu.

Dodavatel musí splnit několik kvalifikačních požadavků, mezi nimi například prokázat realizované zakázky za posledních deset let, přičemž alespoň jedna z nich musí být v minimální hodnotě 10 milionů korun. Nebo může jít o více zakázek ve shodné souhrnné hodnotě s tím, že finanční rozsah alespoň jedné ze zakázek musí činit dva miliony korun. Zadavatel dále požaduje, aby dodavatel na realizaci projektu vyčlenil minimálně pět lidí, přičemž všichni musejí mít odpovídající kvalifikaci.

Při vyhodnocování nabídek bude zadavatel zohledňovat celkem tři aspekty. Dvěma shodně důležitými (každá o váze 40 procent) jsou zkušenosti členů realizačního týmu a hodnocení vzorových komunikačních nástrojů a aktivit. V menší míře (o váze 20 procent) je potom pro zadavatele určující cenová nabídka.

Onkologický výzkum objemově představuje přibližně 25 procent biomedicínského výzkumu v České republice. Výzkum samotný je v současné době roztříštěn mezi několik institucí, které podle zadavatele „nespolupracují a nevyužívají dostupné výzkumné infrastruktury dostatečně účinně a efektivně“. Projekt NÚVR, který bude financován z Národního plánu obnovy, má tyto iniciativy sjednotit pod jednu střechu, což má zajistit lepší koordinaci a efektivitu výzkumu a tím i zvýšení jeho kvality.

-fk-