Ředitel Oblastní nemocnice Jičín Daniel Malý. Foto: Facebook Oblastní nemocnice Jičín - oficiální

Ředitelem Oblastní nemocnice Jičín zůstává Daniel Malý

V Oblastní nemocnici Jičín, pod níž spadá také nemocnice v Novém Bydžově, bude nadále ředitelem Daniel Malý, který obhájil půlroční zkušební období svého působení, informoval Královéhradecký kraj. Malého setrvání ve funkci potvrdila dozorčí rada krajského zdravotnického holdingu, a to na základě doporučení zástupců vedení kraje a holdingu.

„Naplnil očekávání a jako ředitel jičínské nemocnice se osvědčil. Podařilo se mu zejména stabilizovat personální situaci, navýšit produkci a tím i výnosy od zdravotních pojišťoven. Jeho vize rozvoje nemocnice je v souladu se strategií kraje i holdingu,“ uvedl předseda představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Tomáš Halajčuk.

Podle něj se za působení Daniela Malého v čele nemocnice podařilo například získat povolení od přístrojové komise na pořízení a provoz magnetické rezonance, která významně rozšíří diagnostické možnosti jičínské nemocnice.

Vedení Oblastní nemocnice Jičín zajišťuje od února 2022 tříčlenná správní rada, jejímiž členy jsou předsedkyně zdravotního výboru Dana Kracíková, náměstek hejtmana Rudolf Cogan (STAN) a ředitel nemocnice Daniel Malý.

Nemocnice má zhruba 800 zaměstnanců a 500 lůžek. Patří pod ní také nemocnice v Novém Bydžově. V současné době v areálu v Jičíně pokračují stavební práce na novém pavilonu, který bude centrem klinických laboratoří a hematologie.

ČTK