Nemocnice Znojmo. Foto: Wikipedie/ Petravesela79

Jihomoravský kraj hledá ředitele znojemské nemocnice

Jihomoravský kraj hledá nového ředitele nebo ředitelku své největší nemocnice ve Znojmě. Inzerát dnes vyvěsil na úřední desce. Současný ředitel Martin Pavlík by měl vést Jihomoravskou zdravotní a. s., servisní organizaci pro krajem zřizované nemocnice. Ve Znojmě končí k 31. lednu. Nemocnici tam dočasně povede bývalý ředitel Miroslav Kavka, řekl dnes ČTK radní pro zdravotnictví Karel Podzimek (ODS).

Zastupitelé v prosinci schválili představenstvo Jihomoravské zdravotní, která vznikla transformací společnosti Thermal Pasohlávky. Představenstvo se musí sejít a ze svého středu zvolit předsedu. Podle Podzimka se jím stane Pavlík. „V čele společnosti bude mít na starost kyberbezpečnost nemocnic, společné nákupy některých léků či materiálů pro nemocnice i vznikající Sanatorium Pálava. Poté navíc předpokládáme, že se stane ředitelem sanatoria. Je to tedy práce na plný úvazek,“ uvedl Podzimek.

Společně s Pavlíkem byli do představenstva Jihomoravské zdravotní jmenováni náměstci Nemocnice Znojmo Zuzana Vaňková a Petr Kyzlink, doplnila mluvčí kraje Alena Knotková.

Pavlík znojemskou nemocnici vede od konce roku 2019, kdy vystřídal Kavku po 16 letech. Kavka v nemocnici působí jako primář a zařízení dočasně povede. Zájemci o pozici ředitele nebo ředitelky mohou podávat žádosti do 2. února.

Nemocnice Znojmo měla v roce 2022 obrat přesahující 1,6 miliardy korun, zaměstnávala okolo 1200 lidí. Je jednou z devíti nemocnic zřizovaných Jihomoravským krajem. Další jsou v Kyjově, Břeclavi, Vyškově, Hodoníně, Tišnově, Ivančicích, Letovicích a Hustopečích.

-čtk-