Alpha Medical je předním poskytovatelem laboratorních služeb na českém a slovenském trhu. Ilustrační foto: Wikimedia

Největší transakce ve zdravotnictví střední Evropy od roku 2008: Alpha Medical kupuje švýcarský Unilabs

Společnost soukromého kapitálu Mid Europa Partners uzavřela dohodu o prodeji diagnostické skupiny Alpha Medical švýcarské firmě Unilabs. Cenu transakce firmy nezveřejnily, společnost Mid Europa Partners v tiskové zprávě uvedla, že je to nejvýznamnější finanční transakce ve zdravotnictví v rámci střední Evropy od roku 2008. Konečné uzavření prodeje by se mělo uskutečnit v letošním druhém čtvrtletí.

 

Mid Europa Partners, investor v oblasti soukromého kapitálu zaměřená na trhy střední a jihovýchodní Evropy, získala firmu Alpha Medical v roce 2012 od česko-slovenské investiční skupiny Penta.

Ředitel varšavské kanceláře Mid Europa Pawel Padusinski uvedl, že Alpha Medical loni zdvojnásobila roční počet laboratorních vyšetření na zhruba 55 milionů testů. Firma rovněž navýšila počet zaměstnanců o zhruba 550 na více než 1550, uvedl.

Podle generálního ředitele Alpha Medical Petera Lednického je společnost předním poskytovatelem laboratorních služeb na českém a slovenském trhu. Od nového partnera Unilabs očekává zlepšení kvality zdravotní péče v oblasti působnosti firmy.

Unilabs, kterou vlastní finanční skupina APAX, je celoevropský poskytovatel laboratorních služeb působícího ve více než 12 zemích. Sídlo společnosti je v Ženevě.

-čtk-