Zdravotně technologický start up Aireen ovládl letošní ročník prestižní soutěže Vodafone Nápad roku

Projekt Aireen se stal absolutním vítězem 14. ročníku soutěže Vodafone Nápad roku 2021. Současně získal vítězství v kategoriích Profinit Technologický projekt roku a Koop Inno pojišťovny Kooperativa. Odborná porota letos vybírala ze 142 přihlášených projektů.

V případě Aireen ocenila především revoluční technologii neinvazivního a bezbolestného screeningu chronických diagnóz založeném na analýze digitálních snímků oční sítnice, založeném na umělé inteligenci a hlubokém učení. Za méně než 30 vteřin ve 3 jednoduchých krocích nabídne Aireen relevantní diagnostický výstup a umožní tak včasný záchyt nemoci již během prvního kontaktu s lékařem.

“Velmi si vážíme prvního místa i hlavní ceny z tak prestižní soutěže, jakým Vodafone Nápad roku je. Jsme rádi, že jsme uspěli v tak velké konkurenci, kterou letošní ročník soutěže nabídl,” říká zakladatel projektu Aireen David Navrátil.  

Vodafone Nápad roku je každoroční soutěž českých a slovenských startupů, podnikatelských záměrů a nápadů. Do uplynulých 14. ročníků se přihlásilo již 2117 projektů. Soutěžící mají mimo hlavní výhry a potenciálních investic možnost získat i cennou zpětnou vazbu od úspěšných podnikatelů, mentorů, investorů a novinářů.

“Jsem přesvědčen, že ocenění, které jsme v soutěži Vodafone Nápad roku 2021 získali, znovu potvrdilo správnost naší cesty ke zlepšení diagnostiky závažných onemocnění a jejich včasnému záchytu,” komentuje včerejší vítězství Jan Hlaváček, CEO Aireen.

Pro Aireen se jedná o další významné ocenění, neboť na sklonku loňského roku zvítězil v soutěži inovativních digitálních a mobilních řešení ve zdravotnictví Czech DIGI@MED Award.

Komerční prezentace