Dosavadní generální ředitel OZP Ladislav Friedrich rezignoval. Pojišťovnu vedl od roku 1997. Foto: TC

Friedrich odchází z čela Oborové zdravotní pojišťovny, novým ředitelem je Kouřil

Správní rada Oborové zdravotní pojišťovny (OZP) jmenovala novým generálním ředitelem dosavadního výkonného ředitele pojišťovny Radovana Kouřila. Dosavadní generální ředitel Ladislav Friedrich k 31. prosinci rezignoval. ČTK to sdělil mluvčí pojišťovny Mario Böhme. Správní rada podle něj vzala na vědomí Friedrichovu rezignaci, která je součástí dohodnutého střednědobého plánu personální obměny.

 

Devětačtyřicetiletý Kouřil pracuje v OZP jako výkonný ředitel od roku 2011. V pojišťovnictví působí od roku 1996. Do roku 2010 byl finančním ředitelem Hutnické zaměstnanecké pojišťovny. V letech 1997 až 2010 zastával funkci vedoucího ekonomické sekce Svazu zdravotních pojišťoven ČR.

Třiašedesátiletý Friedrich pracuje v OZP od roku 1993, generálním ředitelem se stal v roce 1997. V současnosti zastává funkci prezidenta Svazu zdravotních pojišťoven ČR, který sdružuje všech šest zaměstnaneckých a oborových pojišťoven.

OZP má 740.000 pojištěnců a přes 28.000 smluvních poskytovatelů zdravotní péče. Podle letošní analýzy finanční kondice zdravotních pojišťoven patří k nejlépe hospodařícím zdravotním pojišťovnám a je jedinou zdravotní pojišťovnou, která se umístila v žebříčku Czech Top 100 nejobdivovanějších firem, kde obsadila čtvrté místo v kategorii pojišťoven a penzijních fondů.

-čtk-