Agel, který je vlastněn podnikatelem Tomášem Chrenkem, zaměstnává přes 10.000 lidí. . V nemocnicích a na poliklinikách skupiny bylo loni ambulantně ošetřeno téměř 2,5 milionu osob a zhruba 170.000 pacientů v nich bylo hospitalizováno. Foto: koláž ZD

Zdravotnická skupina Agel loni měla zisk 612 milionů korun

Skupina Agel, která v Česku a na Slovensku provozuje síť zdravotnických zařízení, loni hospodařila se ziskem 612 milionů korun. V nemocnicích a na poliklinikách skupiny bylo loni ambulantně ošetřeno téměř 2,5 milionu osob a zhruba 170.000 pacientů v nich bylo hospitalizováno. Firma o tom informovala v tiskové zprávě. V roce 2015 měla skupina konsolidovaný hospodářský výsledek před zdaněním téměř 741 milionů korun.

 

Agel loni koupil v Česku tři nová zdravotnická zařízení, a to Jesenickou nemocnici, Nemocnici Louny a Hornickou polikliniku v Ostravě. „Koupě nemocnice v Lounech byla pro naši skupinu symbolická, protože jde o první lůžkové zdravotnické zařízení mimo území Moravy, kde dosud převážně působíme,“ uvedl předseda představenstva společnosti Agel Milan Leckéši.

Na Slovensku firma získala do vlastnictví pět zdravotnických zařízení, mimo jiné nemocnici Košice-Šaca nebo bratislavskou kliniku zaměřenou na poruchy pohybového ústrojí a sportovní medicínu.

Na investice dal loni Agel 425 milionů korun. Mezi největší akce patřilo vybudování nového pavilonu magnetické rezonance v Nemocnici Přerov za 42 milionů korun a modernizace přístrojového vybavení Jesenické nemocnice v hodnotě 30 milionů korun.

Skupina Agel v České republice provozuje 11 nemocnic, síť poliklinik, lékáren a dalších zdravotnických zařízení. Na Slovensku má osm nemocnic, specializovanou nemocnici Agel Clinic v Bratislavě a další zařízení. Celkem Agel, který je vlastněn podnikatelem Tomášem Chrenkem, zaměstnává přes 10.000 lidí.

-čtk-