Jedna ze čtyř pražských poliklinik, kterou koupila společnost EUC - Poliklinika Opatovská v Chodově. Foto: Medifin

EUC kupuje čtyři polikliniky v Praze 

Rok bohatý na akvizice završuje zdravotnická skupina EUC nákupem společnosti Medifin – zdravotní služby, a.s. V úterý 12. prosince podepsala smlouvu s 2PKP Investorská s.r.o. a získala tak 4 pražské polikliniky: Chodov, Opatov, Malešická a Kartouzská (zastřešené společností Medifin). EUC to oznámila v tiskové zprávě.

 

Pro klienty těchto poliklinik se v dohledné době nic nezmění, ke stávajícím více jak 30 odbornostem v nich EUC plánuje další rozšiřování zdravotních služeb pro klienty.

Václav Vachta, předseda představenstva EUC říká: „Nákupem poliklinik, které začleníme do naší celorepublikové sítě EUC klinik, upevňujeme silné postavení v ambulantní péči. Lékařům i pacientům zde poskytneme zázemí proklientsky orientované zdravotnické skupiny. Naše kliniky jsou vždy postavené na komplexnosti služeb, na organizaci péče a na silném důrazu na prevenci a péči o chronicky nemocné.“

Transakce již byla schválena ÚOHS. EUC a 2PKP investorská se dohodly, že nebudou uveřejňovat další detaily transakce.

EUC je soukromá síť zdravotnických zařízení. S odhadovaným obratem 2,5 miliard Kč a působením ve všech regionech ČR patří k největším nestátním poskytovatelům zejména ambulantní péče.

-TZ EUC-