Předseda představenstva českobudějovické nemocnice Břetislav Shon si pochvaluje jednání s odbory, které vyústilo v navýšení mezd. Foto: Nemocnice České Budějovice

Českobudějovická nemocnice zvýší od ledna mzdy až o 15 procent, loni tam průměr přesahoval 40 tisíc

Českobudějovická nemocnice zvýší od ledna mzdy až o 15 procent. Nejvyšší nárůst se týká zaměstnanců s nejnižším platovým tarifem. Rozsah zvýšení mezd se pohybuje v rozmezí od dvou do 15 procent. ČTK to řekla mluvčí českobudějovická nemocnice Iva Nováková. Dodala, že společnost zaměstnává přibližně 2800 zaměstnanců.

 

„Výsledkem velmi úspěšného kolektivního vyjednávání s našimi odborovými organizacemi je navýšení profesních mezd všem zaměstnancům,“ uvedl předseda představenstva českobudějovické nemocnice Břetislav Shon. Proti letošku vzrostou v příštím roce náklady na mzdy a odvody o deset procent, což je přibližně 200 milionů korun.

Průměrný plat lékaře loni v českobudějovické nemocnici činil téměř 77.000 korun. Bylo to o osm procent více než v roce 2016. Průměrný plat zaměstnance v českobudějovické nemocnici v roce 2017 byl více než 42.000 korun.

-čtk-