Účastníci kulatého stolu. Zleva vedoucí právního týmu advokátní kanceláře Císař, Češka, Smutný Kateřina Šveřepová, zmocněnkyně pro lidská práva Helena Válková, předseda ústavně právního výboru Marek Benda, vydavatel České justice a Zdravotnického deníku Ivo Hartmann, předseda Vrchního soudu v Praze Jaroslav Bureš, předseda Krajského soudu v Praze Ljubomír Drápal a místopředseda Krajského soudu v Ústí nad Labem Tomáš Zadražil Foto: Eva Paseková

Video: Kulatý stůl „Hromadné žaloby u českých soudů“

Návrh zákona o hromadných žalobách, který se může dotknout i zdravotnických zařízení, vyvolal mezi odbornou veřejností vlnu nevole. Ministerstvo spravedlnosti návrh opakovaně přepracovávalo. Jaký je názor odborníků na předlohu nyní, když prošla Legislativní radou vlády? Česká justice, partnerský deník z vydavatelství Media Network, kam patří i Zdravotnický deník,  se v rámci kulatého stolu „Hromadné žaloby u českých soudů“ zeptala zástupců justice, poslanců a advokátů.

Akce, o níž jsme informovali také zde, se konala 12. prosince v Praze ve Villa Richter. U kulatého stolu se sešli předseda Vrchního soudu v Praze JUDr. Jaroslav Bureš, předseda Vrchního soudu v Praze, předseda Krajského soudu v Praze JUDr. Ljubomír Drápal, místopředseda Krajského soudu v Ústí nad Labem JUDr. Tomáš Zadražil, předseda ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Marek Benda, zmocněnkyně pro lidská práva a poslankyně prof. Helena Válková a advokátka a vedoucí právního týmu AK Císař, Češka, Smutný Mgr. Kateřina Šveřepová. Diskuzi moderoval vydavatel České justice a Zdravotnického deníku Mgr. Ivo Hartmann.

Podívejte se na sestřih z diskuze:

Kamera a střih: Libor Vacek

-sed-