Ředitel Mašek stál v čele psychiatrické nemocnice v Havlíčkově Brodě více než 14 let. Foto: Wikipedie

O místo ředitele havlíčkobrodské psychiatrie mají zájem tři lidé

Do výběrového řízení na místo ředitele Psychiatrické nemocnice Havlíčkův  Brod se přihlásili tři lidé. Vzhledem k situaci okolo koronaviru závisí termín jmenování nového ředitele na tom, kdy bude možné bezpečně uskutečnit jednání komise, řekl ČTK Martin Novotný z tiskového oddělení ministerstva zdravotnictví, které je zřizovatelem nemocnice.

Předchozího dlouholetého ředitele Jaromíra Maška odvolal ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) k 16. únoru. Odvolání odůvodnil nesouhlasem Maška s reformou psychiatrické péče a některými pochybeními. Mimo jiné nemocnice podle něj v posledním roce na základě rozhodnutí ředitele odmítala pacienty k ochrannému léčení, které ukládají soudy, i když na to měla vyhrazené kapacity.

Po kritice, během které zaměstnanci nemocnice hrozili stávkou, ministr některá svá vyjádření na Maškovu adresu změnil, včetně toho, že by mohl za personální nestabilitu havlíčkobrodského Centra duševního zdraví.

Přihlášky do výběrového řízení na nového ředitele přijímalo ministerstvo do 18. března, obdrželo tři. Nemocnici zatím vede Maškův statutární zástupce Jiří Konrád a Mašek zde dál působí jako lékař. Ředitelem byl 14 let.

-čtk-

 

.