Ekonom Michal Pišoja (vlevo) nahradil lékaře Aleše Hermana v čele největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče v Česku - společnosti Agel. Foto: Agel, IKEM, Koláž ZD

Bývalý ředitel IKEM Aleš Herman už nestojí v čele Agelu, vystřídal ho Michal Pišoja

Lékař Aleš Herman již není předsedou představenstva společnosti Agel. Ve firmě ale zůstává – od 1. ledna vede její Kardiologické centrum v Pardubicích. Bývalý ředitel pražského IKEMu stál v čele Agelu dva roky. Nahradil ho ekonom Michal Pišoja. Změny potvrdila Zdravotnickému deníku mluvčí společnosti Radka Miloševská.    

 

„Pan doktor Aleš Herman své působení v představenstvu společnosti AGEL a.s. ukončil po vzájemné dohodě a nadále působí ve vrcholovém managementu skupiny – od 1 .ledna vede AGEL Kardiologické centrum v Pardubicích. Od 1. ledna je novým předsedou představenstva společnosti AGEL a.s. a generálním ředitelem Ing. Michal Pišoja, MPH, který již čtyři roky vede slovenskou část skupiny a na podzim loňského roku se stal 1. místopředsedou společnosti AGEL a.s.,“ upřesnila mluvčí.

Předsedou představenstva největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě se Aleš Herman stal 1. ledna 2019. Předtím rezignoval na konci roku 2018 na funkci ředitele Institutu experimentální medicíny (IKEM), jímž ho jmenoval v říjnu 2011 tehdejší ministr zdravotnictví Leoš Heger. Herman se do Pardubic manažersky vrací do svého domácího prostředí. V roce 2001 tam v krajské nemocnici založil soukromé pracoviště intervenční kardiologie Kardio-Troll, které po deseti letech prodal právě Agelu.

Nový šéf Agelu Michal Pišoja vystudoval mezinárodní vztahy a obchod. Finanční a manažerské dovednosti získával v Rakousku a Rusku, jak uvádí portál Trend.sk. Pro Agel pracuje od roku 2014, kdy dostal na starosti akvizice na Slovensku. Působil v různých zdravotnických zařízeních, vedl například nemocnici v Košicích-Šaci. Od roku 2016 vedl celou skupinu Agel na Slovensku. Na podzim loňského roku se stal prvním místopředsedou představenstva Agel, a. s., když vystřídal exnáměstka MZ Toma Philippa (psali jsme zde).

-cik-