Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví. Foto: IPVZ

Ředitelem Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví se stal Roman Škulec

Novým ředitelem Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví se stal Roman Škulec. Včera ho jmenoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) na základě výsledků otevřeného výběrového řízení. Do funkce nastupuje dnes.

Novým ředitelem Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví (IPVZ) se stal Roman Škulec. Včera ho jmenoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) na základě výsledků otevřeného výběrového řízení. Škulec získal jednomyslnou podporu většiny hlasů členů výběrové komise. Do funkce nastupuje dnes.

„Pan docent Škulec se celý profesní život zabývá kombinací klinické medicíny, vědy a výzkumu a vzdělávání. Věřím, že v nové pozici zúročí bohaté zkušenosti se vzděláváním v akademické i neakademické sféře a přispěje k rozvoji institutu,“ uvedl k tomu v tiskové zprávě ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Doc. MUDr. Roman Škulec, Ph.D. působí v IPVZ, který zajišťuje specializační i celoživotní vzdělávání pro lékařské a nelékařské pracovníky, od roku 2020 na pozici vedoucího Výukového pracoviště pro ultrazvukové metody v anesteziologii, intenzivní a urgentní medicíně. Zároveň v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem pracoval jako zástupce přednosty pro vědu a výzkum na Klinice anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny. Je členem několika vědeckých výborů a věnuje se lektorské, přednáškové a publikační činnosti.

-TZ MZd-