Nemocnice Kyjov na Hodonínsku. Foto: Radek Linner, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Nemocnici Kyjov po odchodu Wenzla dočasně povede náměstkyně Neničková

Nemocnici Kyjov dočasně povede náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Veronika Neničková. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí kraje jako zřizovatele Alena Knotková. Dosavadní ředitel Lubomír Wenzl rezignoval na konci března, protože se chce věnovat funkci poslance. Neničková nemocnici povede do řádného výběrového řízení, které potrvá několik měsíců.

Wenzl se stal loni v říjnu poslancem za hnutí ANO. Na funkci ale rezignoval o několik měsíců později s ohledem na to, že koncem roku byla v nemocnici vážná situace kvůli pandemii covidu. „Rezignaci pana Wenzla jsme přijali po vzájemné dohodě. Při volbě dočasného pověření jsme sáhli po jasné volbě, neboť paní Neničková vnitřní procesy velmi dobře zná a má naši plnou důvěru, že vedení nemocnice dočasně zvládne,“ uvedl radní kraje pro zdravotnictví Jiří Kasala (ODS).

Neničková byla dosud náměstkyní pro ošetřovatelskou péči. Působí v nemocnici od roku 1994. „V čele největšího zdravotnického zařízení v okrese Hodonín setrvá do řádného výběrového řízení, které proběhne v řádu několika měsíců,“ dodala Knotková.

Jihomoravský kraj zřizuje devět nemocnic. Jsou v Kyjově, Hodoníně, Vyškově, Znojmě, Břeclavi, Ivančicích, Letovicích, Tišnově a Hustopečích.

-čtk-