Sídlo ministerstva zdravotnictví ČR. Foto: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Ministerstvo zdravotnictví vypsalo výběrové řízení na šéfa sekce pro zdravotní péči

Ministerstvo zdravotnictví vypsalo výběrové řízení na vrchního ředitele sekce pro zdravotní péči. Dříve vedli pět odborných sekcí na úřadu náměstci, od letošního roku se po změně služebního zákona posty mění na vrchní ředitele. Obsazení v čele čtyř sekcí se podle organizačního schématu nemění, sekce zdravotní péče byla od dubna po odchodu Martiny Koziar Vašákové neobsazená. Političtí náměstci na ministerstvu zůstávají dva, na politickou nominaci třetího podle dřívějšího vyjádření mluvčího úřadu Ondřeje Jakoba rezort čeká.

Nový vedoucí sekce pro zdravotní péči by měl nastoupit od března, zájemci se mají hlásit do 3. února. Ministerstvo po nich žádá bezpečnostní prověrku a další podmínky podle služebního zákona.

Za úkol bude mít například koncepci vzdělávání zdravotnických pracovníků nebo sledování odborné úrovně poskytovatelů zdravotních služeb a kvality poskytované péče. Ponese také zodpovědnost za tvorbu standardů a ukazatelů kvality.

Posty takzvaně odborných náměstků se od ledna změnily na vrchní ředitele. Loni nově vzniklou sekci informačních a komunikačních technologií dál vede Milan Blaha, sekci legislativy a práva Radek Policar, sekci ekonomiky a zdravotního pojištění Helena Rögnerová a sekci ochrany a podpory veřejného zdraví Pavla Svrčinová ve funkci Hlavní hygieničky ČR.

„Označení náměstek je nyní užíváno pouze pro náměstka člena vlády, takzvaně politického náměstka,“ uvedlo ministerstvo na webu. Těmi jsou i nadále Jakub Dvořáček a Josef Pavlovic, kterého nominovali Piráti.

-čtk-