Nemocnice Rakovník. Foto: Masarykova nemocnice Rakovník

Novým ředitelem rakovnické nemocnice je Ondřej Dostál

Rakovnická nemocnice má nového ředitele. Stal se jím Ondřej Dostál, který byl v minulosti mimo jiné ředitelem nemocnice v Říčanech u Prahy. Do vedení rakovnického zařízení nastoupil 1. července, informoval dnes mluvčí nemocnice Jan Ziegler.

„Mým úkolem bude vést nemocnici k medicínskému, technickému a prostorovému rozvoji v kontextu místních potřeb. Abychom toho ale mohli dosáhnout, musí být nedílnou součástí i rozvoj ekonomický,“ uvedl Dostál.

Možnost ucházet se o místo ředitele mu nabídl jeho předchůdce Tomáš Jedlička. „Poté jsme se v rámci výběrového řízení několikrát sešli s majiteli nemocnice a užším vedením společnosti Privamed. Nabyli jsme dojmu, že máme společnou představu o tom, jak a kam nemocnici v Rakovníku vést, a podobnou představu o tom, jak společných cílů dosáhnout,“ dodal.

Dostál v roce 2003 absolvoval 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy. Pracoval na II. interní klinice kardiologie a angiologie Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a 1. LF UK, kde atestoval v oborech angiologie a kardiologie. Od roku 2015 působil jako zástupce primáře interního oddělení v Nemocnici Říčany, v níž později zastával pozici ředitele a předsedy představenstva. Dále byl lékařským ředitelem v Centru pohybové medicíny Pavla Koláře a poslední téměř tři roky primářem interního oddělení v Domažlické nemocnici. V roce 2016 dokončil studium managementu ve zdravotnictví.

-čtk-