Foto: Radek Čepelák

Ministr Válek vyvrátil fámy o slučování Motola s Homolkou

Nervozitu mezi lékaři a dalšími pracovníky dvou významných pražských nemocnic – Fakultní nemocnice v Motole a Nemocnice na Homolce – rázně ukončil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, který včera svým dopisem uložil oběma ředitelům – Miloslavu Ludvíkovi a Petrovi Poloučkovi – informovat své zaměstnance o tom, že ke slučování obou nemocnic nedojde. Fámy o pohlcení Nemocnice na Homolce geograficky blízkou Fakultní nemocnicí v Motole se mezi zdravotnickou veřejností v posledních letech nešířily poprvé. Ambice ředitele motolské nemocnice Ludvíka byly vždy všeobecně známé. Válek je však první ministr zdravotnictví, který jasně a srozumitelně vysvětlil situaci zaměstnancům obou nemocnic.

„V souvislosti s připravovaným vznikem Motolského onkologického centra je zadání pro Fakultní nemocnici v Motole a Nemocnici na Homolce připravit se na budoucí spuštění tohoto zařízení a hledat klinické synergie při zajišťování nutné péče o pacienty…“, stojí v dopise ministra Válka adresovanému oběma ředitelům nemocnic.

„Rozhodně však musím dementovat informace, že dochází ke sloučení Fakultní nemocnice v Motole a Nemocnice na Homolce, dokonce snad k 1. 1. 2024,“ vyvrátil Válek šířící se spekulace s tím, že se nezakládají na pravdě.

Celý dopis ministra zdravotnictví ředitelům si můžete přečíst zde:

-red-