Minister of Health Vlastimil Válek, behind him the director of General Health Insurance Company of the Czech Republic Zdeněk Kabátek at last year's conference Economics of Prevention. Photo: Radek Čepelák

Sledujte živě: Olympionici, politici a zdravotníci mluví společně o prevenci zdravotních rizik

Olympionici Dominik Hašek a Adam Ondra či prominentní novináři Andrew Bounds z Financial Times, Rob Cameron z BBC a Jan Lopatka z Thomson Reuters – i takové kapacity diskutují na třetím ročníku mezinárodní konference Zdravotnického deníku Ekonomika prevence, který se odehrává právě teď v Praze. Nechybí ani ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, slovenský poslanec a bývalý ministr zdravotnictví Richard Raši, ředitel VZP Zdeněk Kabátek, ředitel slovenské zdravotní pojišťovny Union Michal Špaňár, slovenský hlavní hygienik Ján Mikas, europoslanci a celá plejáda odborníků. Zúčastnit se můžete i vy, a to buď osobně (registrace na [email protected]), nebo sledováním přímého přenosu Zdravotnického deníku (na tomto odkazu) a agentur ČTK a TASR.

Čeští i zahraniční odborníci, tvůrci politik na české i evropské úrovni či špičkoví sportovci, kteří vlastním příkladem dokážou motivovat ostatní k zdravějšímu životnímu stylu – ti všichni se sešli na třetí ročník konference Zdravotnického deníku Ekonomika prevence, který zaštítil předseda vlády České republiky Petr Fiala.

Diskuze se věnuje čtyřem okruhům – souhře či nesouladu stakeholderů v otázce prevence zdravotních rizik, tomu, jak prevence zdravotních rizik vypadá teoreticky a jaká je reálná praxe, prevenci jako strategickému úkolu veřejných politik a také vlivu médií a veřejného mínění v otázce prevence zdravotních rizik.

Loňský ročník konference Ekonomika prevence. Zleva Peep Peterson, ministr zdravotnictví a práce Estonska, Daniels Pavļuts, ministr zdravotnictví Lotyšska, Vladimír Lengvarský, ministr zdravotnictví Slovenské republiky, Ivo Hartmann, moderátor diskuse a vydavatel Zdravotnického deníku, Vlastimil Válek, místopředseda vlády a ministr zdravotnictví České republiky, a Zdeněk Kabátek, ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky; dálkově se zapojil také  Johannes Rauch, ministr sociálních věcí, zdravotnictví, péče a ochrany spotřebitele Rakouska (na plátně). Foto: Radek Čepelák

Konference se koná v Hotelu Grand Majestic Plaza v Truhlářské 16 na Praze 1. Přenášena je v přímém přenosu Českou tiskovou kanceláří (ČTK) a Tlačovou agentúrou Slovenskej republiky (TASR). Jednacími jazyky konference jsou čeština, slovenština a angličtina. Na konferenci je možné se zaregistrovat na emailové adrese [email protected].