Foto: FNB

FN Bulovka vyhlásí po sporu s lékaři nový konkurz na primáře ARO

Vedení Fakultní nemocnice Bulovka (FNB) vyhlásí nové výběrové řízení na místo primáře anesteziologicko-resuscitačního oddělení (ARO) a urgentního příjmu. Před měsícem jmenovaný šéf ARO Josef Škola, proti němuž lékaři protestovali a odmítali sloužit večerní a noční služby, ve funkci zatím končí. Na síti X to dnes oznámila FNB. Její vedení tak chce řešit spory kolem nového primáře. S doktory bude dál jednat o jejich návratu k původnímu pracovnímu režimu.

Na spor v nemocnici upozornil před nedávnem Deník N. Konkurzu na primáře se účastnili tři kandidáti. Ředitel FNB Jan Kvaček jmenoval do funkce od září vítěze výběrového řízení Josefa Školu. Podle Deníku N se proti tomu postavilo 32 ze 40 tamních lékařů. Ohlásili, že přestávají od října sloužit přesčasy a ARO a urgentní příjem budou fungovat jen ve všední dny od 7:00 do 15:30, mimo tuto dobu mají péči zajistit jiná zařízení v Praze a Středočeském kraji.

„Po intenzivních jednáních vedení nemocnice se zástupci lékařského týmu ARO a oddělení urgentního příjmu, nově jmenovaným primářem Školou a dalšími dvěma účastníky výběrového řízení, doktory Nedvědem a Jánským, došlo ke kompromisní dohodě. Nově jmenovaný primář Škola se rozhodl ustoupit požadavkům lékařů s tím, že mu bude ředitelem nemocnice přerušena funkce primáře, a to až do vyhlášení výsledků nového výběrového řízení,“ uvedla FNB na síti X. Výběrové řízení vypíše v říjnu. Přihlášky by se měly podávat do 20. prosince. „Vedením obou oddělení ředitel nemocnice do vyhlášení výsledků nového výběrového řízení pověřil po dohodě s lékaři doktora Jánského,“ sdělila FNB. Dodala, že vedení nemocnice bude s lékaři ARO a urgentního příjmu dál jednat „o možnosti opuštění dvousměnného provozu a návratu k původnímu pracovnímu režimu“.

-čtk-