Ilustrační foto: freepik.com

Ve Dvoře Králové nad Labem končí dětská pohotovost. Důvodem je nedostatek personálu

Ve Dvoře Králové nad Labem končí provoz oddělení dětské pohotovosti. Od března bude tuto službu i pro oblast Dvora Králové zajišťovat krajská nemocnice v Trutnově, kde je pohotovostní služba přímo navázána na dětské oddělení. Na webu o tom informovala krajská Městská nemocnice Dvůr Králové nad Labem. Za ukončením provozu dětské pohotovosti jsou podle zástupců dvorské nemocnice personální důvody.

„Pohotovostní službu na poliklinice zajišťovali externí praktičtí lékaři pro děti a dorost, nemocnice neprovozuje dětské oddělení, a nemá tedy k dispozici vlastní lékaře pediatry,“ uvedla dvorská nemocnice.

V Oblastní nemocnici Trutnov je pohotovost na dětském oddělení v sobotu, neděli a ve svátek od 8:00 do 20:00, bližší informace jsou na webu nemocnice. Mimo tuto provozní dobu je potřeba se obrátit na akutní ambulanci dětského oddělení v trutnovské nemocnici na telefonní číslo +420 499 866 288.

Nejbližší trutnovská nemocnice je ze Dvora Králové nad Labem vzdálena asi 20 kilometrů, cesta autem zabere 20 až 30 minut.

Krajské nemocnice v regionu zastřešuje Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje. Holding je vlastníkem nemocnic v Náchodě, Jičíně, Trutnově, Dvoře Králové nad Labem a Rychnově nad Kněžnou, součástí jsou také nemocnice v Novém Bydžově a Broumově.

Problém nedostatku pediatrů je celorepublikový. Kraj se ho snaží řešit dlouhodobě především prostřednictvím ministerstva zdravotnictví (MZd) a zdravotních pojišťoven, ale i cestou spolupráce s městy a obcemi.

-čtk-