Auditorium na akci Zdravotnického deníku. Foto: Stanislav Pecháček

Vše zásadní o trendech ve vakcinaci představí sympozium

Chcete získat přehled o zásadních novinkách v oblasti vakcinace – ať už z pohledu legislativy nebo třeba HTA? Chcete se dříve než ostatní dozvědět, co nového se plánuje v rámci české vakcinační strategie? Pak byste určitě neměli chybět na 2. ročníku sympozia Zdravotnického deníku Strategie vakcinace pro Českou republiku, který se uskuteční 30. dubna 2024 v Praze a který svou účastí obohatí řada věhlasných odborníků i politiků.

Mezi vystupujícími na sympoziu jsou například náměstek ministra zdravotnictví Jakub Dvořáček, místopředsedové sněmovního i senátního Výboru pro zdravotnictví Petr Fifka a Karel Zitterbart, místopředseda Výboru České vakcinologické společnosti Roman Prymula, ředitelka Státního zdravotního ústavu Barbora Macková, Jakub Velík, který je pověřen řízením Státního ústavu pro kontrolu léčiv, ředitel Value Outcomes Tomáš Doležal, Matyáš Fošum z ministerstva zdravotnictví nebo Miroslav Jankůj z VZP.

A o jakých tématech se bude v odborné komunitě po našem sympoziu ještě intenzivněji mluvit? Sympozium nabídne přednášky a diskuse o legislativně-právním rámci pro očkování a jeho změnách, o návrhu nové legislativy z pohledu regulátorů, plátců i odborníků. Tématem budou také přednosti a limity metod HTA a nákladové efektivity u očkování. Diskutovat se bude například o tom, zda jsou kritéria HTA a nákladové efektivity vhodná pro komplexní posuzování vstupu vakcín do úhrad. Odborníci proberou také to, jaká by měla být agenda nové Rady vlády pro veřejné zdraví při stanovení strategie očkování.

Veřejný sektor včetně pacientských organizací má vstup na sympozium po registraci zdarma, soukromý sektor za poplatek. Těšíme se na vás.